A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2011. augusztus 31., szerda

Medve támadás Székelyföldön


Csíkdánfalva határában támadt meg kedden kora délután egy 65 éves férfit egy medve, de Gyergyóhollóban is támadás ért egy pásztort.
Mint Gáll Attila csíkdánfalvi alpolgármestertől megtudtuk, a karcfalvi férfi Dánfalva határában, Gödör patakán halászott, amikor a támadás érte, de sikerült megmenekülnie, segítségért kiáltania és a helybéliek riasztották a mentőket. A csíkszeredai mentőszolgálat diszpécserszolgálatának tájékoztatása szerint a fej és mellkasi tájékon súlyosan sérült férfit a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították.
Gáll Attila alpolgármester elmondása szerint mintegy három héttel ezelőtt Csíkdánfalva határában egy helybéli férfit ért medvetámadás, az áldozat kórházi kezelésre szorult. „Jelentettük akkor is a vadásztársulatnál, most is azt fogjuk tenni. Valamit tenni kell, egyre súlyosabb a helyzet” – jegyezte meg Gáll.
Nem sokkal a Dánfalván történtek után érkezett a riasztás a mentőszolgálathoz, szintén kedden délután, hogy Gyergyóholló közelében egy pásztorra támadt a medve. A Neamţ megyei férfit ltöbbrendbeli sérüléssel szállították a gyergyószentmiklósi kórházba.
Kapcsolódó cikk itt a blogban:   
http://szatmarizsolt.blogspot.com/2011/04/helyes-viselkedes-medvekkel.html
D. BALÁZS ILDIKÓSzékelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!