A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2011. március 29., kedd

Tavasz köszöntő túra a Bükk-ben.2011.március 24.-27.

2011.03.24.
Hát ismét eljutottunk Felsőtárkányba,ami kb.6 éve már kedvenc kiindulási pontja a Bükk-déli oldalába induló gyalogos vagy kerékpáros túráinknak.
Érkezésünkkor kiváló +20c'-os meleg és gyönyörű napsütés fogadott ami kitartott még másnap is.                                                              
A bázis Varga Józsiéknál
A Felsőtárkányi tó
Jó kis hely ez,itt mindíg szívesen fogadnak.Már szinte családtagként kezelnek minket.Ezért is szeretjük az ilyen jellegű szállásokat.
2011.03.25.
Korán reggel indulunk az Imó-kő irányába.Sajnos az időszakos forrás üres,nincs víz benne.Onnan irány a Tar-kő csúcsa.
A Tar-kő
A Tar-kő 949 m. magas.A Bükk egyik legszebb kilátást nyújtó ún.látóköve.A környezetében sokféle védett madár fészkel és jó néhány ritkaság számba menő növény is él itt.

Innen lefelé indultunk,és még szemrevételeztük az ingyenes szállásként funkcionáló erdei kunyhót.

A  kunyhó

Ez a kis házikó megfelelő menedék 1-2 éjszakára,annak aki bírja és szereti az ilyen    nomád szállásokat.Szerencsére ezt még elkerülik azok a fajta túristák,akikkel nem szeretünk találkozni az erdőben,az állatok sem szeretnek találkozni velük-éppen ezért Ők sem szoktak látni állatokat,és ha tehetné,még maga az erdő is kikerülné őket,ha arra mennek.
Na,nem is igen reklámozzuk a pontos helyét ennek a házikónak sem.
2011.03.26.
Ma a változatosság kedvéért kerékpáron indulunk a Vörös-kői időszakos forráshoz.Már nincs olyan jó idő,max.+12c' és csepergő eső fogadott minket az erdőben.Sajnos a forrás alig-alig működik.


A Vörös-kői forrás 2011 március
A Vörös-kői forrás 2010 május
Tavaly sok évtizedes rekordot döntött a vízhozama ennek forrásnak.Azt hiszem látszik a különbség a két képen az idei és a tavalyi mennyiség között. Sajnos másnap már korán reggel indulnunk kellett haza.
Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!