A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2012. május 7., hétfő

Gyula környéki túra - A Mályvádi erdőben jártunk

Azzal kezdeném, hogy csak az erdő egy részét - kb. felét tudtuk most nagyjából megnézni, a többi még egy következő túrára vár. Most kb. 16 km.-t mentünk nagyobb részét az erdőben-kisebbet a körös gáton. Az biztos, hogy csak száraz, esőmentes időben ajánlott errefelé túrázni, mert ragadós -vendég marasztaló- a sár errefelé. Sok csalán van az erdő és az utak jó részén.

Hogy merre is található az erdő??
Gyula - József szanatórium a legközelebbi támpont.
A szanatóriumnál megállnak a Kötegyán - Békéscsaba között közlekedő vonatok, amely így jó kiinduló pontja lehet a környékre tervezett túráknak.
A Mályvádi erdő az Alföld második legnagyobb erdeje, de sajnos turisztikailag igen elhanyagoltnak tartom. Fő útvonala a piros sáv jelzés, amely rendkívül rossz állapotban van és állítólag az erdészet rendszeresen lekaparja a fákról aminek a nyomai valóban láthatóak, de azt, hogy ki csinálja, hát.... nem tudom - nem láttam.
Mivel az erdőben igen sok a vad ősszel nem is lehet a vadászatok miatt túrázni.
Egyébként a Kádár korszakban a nagyközönség elől elzárt és a párttagok által  kedvelt vadászterület volt.
Térkép:
A térkép mint minden kép a blogban, rá kattintással teljes méretűvé tehető

Mi most a Fekete-körös felé eső részt jártuk be, legközelebb a Gyulai oldal következik, ahol rengeteg dámvad szokott legelészni!!
Készült néhány videó, sajnos nem túl jó a minőségük. Egyrészt pont ellenfényben készült mind, másrészt elég messze voltak a célpontok, mivel nem cserkészni indultunk, nem álcáztuk magunkat, beszélgettünk, stb. Állványt sem vittünk.
Videók:


    
Itt az utolsó videón már egy csapat elment, de még így is több mint negyven patást számoltunk és majdnem három percen keresztül vonultak át a csapáson. Ennyit még egyszerre sohasem láttunk!!

A fotók következnek:

Birkák a gáton

Erdészeti út


A békák paradicsoma

Ő ki lehet??

Periszkópokat föl!

Csiga az égből

Zöld erdőben jártunk

Gyönyörű a sok "zöldség"

Régi magasles

A természet színei


Szemtől - szemben
A Fekete körös-háttérben a forrásvidék dombjainak
egy része ami már Romániához tartozik

A Fekete körös vasúti hídja a József szanatóriumnál
 Ja, a mai naptól normál betűtípust használok az eddigi helyett!!

4 megjegyzés :

 1. Távoli szép vidékek :-))) Tudom, minden relatív, csak tőlem van távol.
  Nagyon tetszenek a képek is :-)))

  VálaszTörlés
 2. Végigmosolyogtam a béka vartyogását..:),.....Hogy tudtatok ENNYI szarvast,őzet lefilmezni..és nem rohantak el?..csodás élmény lehetett..köszi hogy megosztottad!Mi legfeljebb 2-3 at szoktunk látni!..Kiváncsi lennék zene nélkül milyen hangok vannak a háttérben?...gratulálok..örök élmény Nektek..mi pedig csak mint nézők!..élvezzük..távolról..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Milyen hangok voltak a háttérben?? Hát elég nagy szél volt az kicsit zavaró volt és amúgy meg számoltuk őket és ezt hallanád: egy, kettő, tíz, huszonöt...stb.
   Tényleg jó volt, örülök, hogy tetszett neked is!

   Törlés

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!