A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2011. július 1., péntek

Nem lesz hotel a Pádison?

Felfüggesztette a törvényszék a Pádis-fennsíkra tervezett beruházások megkezdését, amíg a terület jogi helyzete nem tisztázódik – jelentette be tegnap Mihai Togor, az Erdélyi-szigethegység Regionális Ökológiai Felügyelőközpontjának elnöke.
Mint arról beszámoltunk, a környezetvédő szervezet a kolozsvári törvényszéken támadta meg a Bihar megyei Bondoraszó (Budureasa) község önkormányzatának azon határozatát, amelylyel a Bihar-hegység egyik népszerű kirándulóhelyének, a Pádis-fennsíknak jó részét kültelekből beltelekké nyilvánította, szabad utat adva az ott tervezett szálloda- és étteremépítéseknek. A fennsík legnagyobb részét egy magáncég, a külföldi tőkéjű Pádisi Turisztika, Hotel és Étterem Társaság birtokolja, amely telekcserék útján jutott az ingatlanhoz, és az utóbbi években több parcellát el is adott belőle más befektetőknek, jómaga pedig háromezer férőhelyes, 3–5 csillagos hotel- és üdülőkomplexumot tervezett építeni oda. Az érintett 85 hektáros terület azonban, amely az Erdélyi-szigethegység Természetvédelmi Park részét képezi, az ott élő őshonos állat- és növényfajok miatt, illetve egy 2003-as kormányrendelet alapján védett, emiatt egyáltalán nem volna szabad építkezési engedélyt kiadni rá. A kolozsvári törvényszék most úgy döntött, amíg a helyzetet nem tisztázzák, nem építkezhet senki a fennsíkra.
Szerző(k): Nagy Orsolya Krónika.ro 2011.06.10.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!