A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2012. augusztus 31., péntek

Kígyós pusztai tekergés

2012.08.29.
Mivel már egy jó ideje terveztük ezt a kis bringa túrát, eldöntöttük, hogy nincs mire várni, jó idő van, tehát menjünk!! Hogy hova is...?? A tőlünk alig 20 km-re fekvő Kígyósi pusztára - Szabadkígyós külterületére.

A tanösvény is az egyik utcából indul, nagyjából 5 km az ösvény - szekérút - hossza, ami elég egyszerűen bejárható akár gyalog, akár kerékpárral.

Térkép:
Nagyobb képért kattints a térképre!
Link: Körös-Maros Nemzeti Park - Kígyósi puszta

Képek a túráról:

Templom Szabadkígyós határában
A tanösvény bejárata

Mögöttünk a puszta
Madármegfigyelő torony


A puszta madárvilága
Virágzik a szik


A puszta és lakói


Nyári délután a Kígyósi gyepen


Hazafelé a Keresztes halomnál
Emberi maradványok mindenfelé

Biztos vagyok benne, hogy még visszatérünk ide, ősszel és tavasszal is, hiszen volna mit megfigyelni - fotózni - a számtalan növény, madár és hüllőfaj közül, ha sikerül őket észrevenni, megtalálni.
Sajnos most a hosszú ideje tartó szárazság és az ennek nyomán tapasztalható aszály  miatt megcsappant a puszta élővilága is, mocsarai is kiszáradtak.

1 megjegyzés :

  1. Csak ma volt időm megnézni a képeket..hát nekem is nagyon hiányzik a biciklizés..egyenlőre csak a kisunokát kisérgetjük..az ő biciklijén:)Érdekes..ezt sűrűbben tegyétek..nekem is sokat kell majd bepótolnom..

    VálaszTörlés

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!