A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2011. november 6., vasárnap

Kékestető helyett....

Ma egy Kékestetőre tervezett túrát hagytunk ki, mert közbejött egy kis maszek munka, és sajnos
szükségünk van arra a kis pénzre is.... Aztán amikor már +20c' volt délben és ragyogóan sütött a nap, kezdtük megbánni, hogy itthon maradtunk. Ebéd után csak nem bírtunk magunkkal és bringára pattantunk!
Irány Szabadkígyós és a Wenckheim kastélypark. Nem bántuk meg. Jó volt tekerni /32 km./
és sikerült ismét néhány jellegzetesen őszi fényképet csinálni.


Rövid ismertetőt találsz a környékről ha ide kattintasz:
A Szabadkígyósi kastély története

A kastély

A park

Gyönyörű őszi színek

A kis tó és a hidak egyike

Hazafelé még megnéztük a keresztes halmot.





A régmúlt a háttérben - a modern kor az előtérben
A többi kép:  ITT 

7 megjegyzés :

  1. Szép fényképek,már-már irigylésre méltóak. A kastély gyönyörű. Tetszenek a rövid ismertetők,bár a fotóidat még mindig keveslem,de úgy látszik,hogy a kevesebb,az néha több. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi!
    Úgy gondolod több kép kellene??
    Lehet, hogy igazad van...nem is tudom, én nem tartom olyan jónak őket, de lehet.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz bicajotok is van!

    VálaszTörlés
  4. Csodásak a felvételeid és jól karbantartottak a bicajotok. Gratulálok hozzá ! Kívánom, hogy még számos szép élményben legyen részed, a számtalan izgalmas barangolásod során! Kísérjen utadon a Mindenható !

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük a dicséretet és a jókívánságot is!!

    VálaszTörlés
  6. Hát én is sokat mászkálok magyar tájakon, de erről a gyönyörű kastélyról még nem is hallottam (persze még sok mindenről nem, bár kenyerem javát már megettem).
    Az utolsó képről eszembe jutott egy köveskáli "ürgemező", ahol nagyon vicces cölöpök vannak, a helyi polgármester nem vállalta be a faluban, így került a határba. Nem messze ott a Kornyi-tó is.
    Jártatok arra is?

    VálaszTörlés
  7. Jártunk a környéken, Kővágóörs, Szigliget, Révfülöp, Tihany. De a Balatoni régiót azt kihagytuk. Nekünk annyira nem jött be a Balaton környéke. Inkább az Északi középhegységet járjuk. Dunántúlról a Dunakanyar és vonzáskörzete tetszett nekünk. És persze a Bakony. Na de, hogy az Árpád kori sírhalom és az "életfa" az ürgemező vicces cölöpjeit juttatja eszedbe....

    VálaszTörlés

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!