A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2014. március 30., vasárnap

Egy nagyon rövid séta Biharfüred környékén

2014.03.29.

Éppen csak hazaértünk a 4 napos Bükki túránkról, már másnap reggel indultunk is Romániába, Biharfüred környékére, elsősorban krókuszokra /Kárpáti sáfrány/ és egy kis hóra számítva a már hagyományosnak mondható tavaszi túránkra. Sokan irigyelnek minket az ilyen "akciókért" de sajnálom, mi a szabadság rabjai vagyunk, muszáj mennünk.

No de ember tervez, isten végez... így tartja a mondás. Bejött.

Technikai problémák miatt több mint három órás késéssel értünk Biharfüredre, ami egy rendesebb túra lehetőségét meghiúsította. Szuper. Hát nem voltam boldog ettől, de mindegy, rögtönözni kellett egy rövid, de mégis tartalmas kis sétát a hegyre.

Biharfüredről felmentünk kb. 1400 méteres magasságba a Pap fürdője és a Mező-havas közti rétre - nyeregre. 
Volt még hó itt-ott, de azt láttuk, hogy 1500 méter felett minden havas és a Mező-havas oldala és csúcsa is egybefüggő hóval van befedve.

Ragyogó napsütés, kellemes +16 'C-os hőmérséklet fogadott minket. Krókuszok és tőzikék is voltak mindenfelé, de sajnos a legtöbb nem ott volt ahova mi eljuthattunk, hanem néhány kilométerrel arrébb... Bosszantó. 

A szépség és a szörnyeteg...

Biharfüred. A Csoda forrás.

Van még hó az erdőben és a csúcsokon is

Igazi tavaszias virágmező. Erre számítottam és még többre!

Ragyogó tavaszi délután. Bár már délelőtt itt lehettünk volna....

Csoportkép krókuszkákkal

Virágos hegyoldal

Virágok, napsütés és hó. A háttérben a Mező-havas 1625 méter magas csúcsa, ahová most nem tudtunk feljutni...

Egy másik szépség. Tőzike

1 megjegyzés :

  1. Ne búsulj, a képek így is nagyszerűek ! ..és az a rövid idő is, amit itt eltölthettetek, biztos nagyon jó lehetett !!! :)

    VálaszTörlés

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!