A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2013. január 10., csütörtök

Évzáró és szülinapi túra a Mátrában

Kicsit megkésve írok egy 2012-es Mátrai túránkról....

2012.12.17.
Nálunk a karácsony előtti időszak nem vásárlással, lázas rohangálással, ünnep előtti idegbajjal szokott telni, hanem kihasználva azt, hogy mindenki éppen a fentebb leírtakat teszi és nyilván nem a hegyeket járja, csendes, nyugodt és szép túrákat szoktunk tenni ilyenkor. Pangás van a szálláshelyeken, ember mentes az erdő. Ja, és mellesleg ilyenkor ünnepeljük a szülinapomat is, rendszerint a hegyekben valahol. Nos, az idén sem volt ez másképp, december 18-án, egy nappal a szülinapom után már indultunk is a Mátrába, négynapos kiruccanásra. A szállásunknak a jól bevált Feketerigó panziót választottuk Mátrafüreden, ahol mérsékeltnek mondható árakért igényes szállást és bőséges étkezést kapunk. Az sem mellékes, hogy mindenféle utalványt, kártyát elfogadnak, hiszen ha készpénzzel kellene fizetni és nem a SZÉP kártyámat használnám, akkor én se mennék ennyit ilyen helyekre, maradna az erdők, barlangok, elhagyott erdei kunyhók nyújtotta szállás...

2012.12.18.
A Kozmári kilátó Mátrafüred felett
A Panzió



 



A Bene patak

A látszólag megfagyott patak


Hazai viszonylatban szép méretű patak 














 








2012.12.19.
Ma egy rövid kis túrát terveztünk a Kékestető irányába felfelé a Csatorna patak völgyében, lefelé pedig a Benevári bércen, érintve a Remete barlangnak nevezett sziklaüreget.
A Remete barlangnál
A természet nagy túlélői a gombák


Felfelé

A távolban Gyöngyös és a Sár hegy



A Bene vár romjai














2012.12.20.
Tegnap délután megérkezett harmadiknak az egyik túratársunk, így már kissé nagyobb csapatban kezdtük meg Magyarország legmagasabb pontjának a Kékestetőnek meghódítását. Kellemes idő ígérkezett, reggel fagyott, de szépen sütött a nap, csak egy kicsit csípős volt a szél. De mit is várnánk 1000 méter felett decemberben...??
Bár útitársunk nem igazán volt kibékülve még így sem a télies hangulattal, helyenként csúszós ösvényekkel, és a ruha alá besurranó széllel... No de minek iszik aki nem bírja?? Szokták mondani ezt, és nem is alaptalanul. Aki lélekben nincs megbékülve a hideggel, a zordabb körülményekkel, az nem is fogja bírni. Nekik ott a tavasztól őszig tartó kellemes időszak, télire meg a fűtött szoba biztonsága.
A Kékestető jelképévé vált adótorony
Elég szerény az ország tetejét jelző emlékmű

Az Erzsébet szikla a Mátrabérc túra útvonalán




A Tátra havas csúcsai cirka 150 km-es távolságból

Kapaszkodás felfelé a Mátra gerincén

A Sas-kő északi oldala - 250 méteres eséssel
A Sas-kő 898 méteren és rajta az I.világháborús emlékmű

Kilátás a Sas-kőről északi irányba


150 km és közel maximális nagyítás, íme az eredmény

 
A szürkeség végén a Bükk hegység látszik
A Kékestető és a távolban a Galyatető
Mátrai ösvény
A megfagyott Petőfi forrás




2 megjegyzés :

  1. Gyönyörű tájképek és követendő péda :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát köszönöm!
      Örülök, hogy tetszenek a képek és a stílus...

      Törlés

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!