A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2012. október 14., vasárnap

A turistaútjelzésekről


"Abból kell kiindulni, hogy a turisták, csakúgy mint a helybeliek, nem tudnak a terepen maguktól tájékozódni, gyakran még térképpel sem..."
(Rainer Brämer professzor, a német „Wandern und Natur” kutatócsoport vezetője)


Az útjelzések célja a természetkedvelő kirándulók számára a hazánkban az 1930-as években bevezetett egységes, közérthető jelzésrendszerrel lehetővé tenni a könnyű és biztos tájékozódást, azt, hogy bárki a turistaúthálózattal megfeleltethető térkép/turistakalauz segítségével biztosan elérje úticélját.

Bővebben itt:
Turistautak - jelzések

Összeállította a Magyar Természetbarát Szövetség Turistaút Albizottsága
Berki Zoltán, Dr. Molnár András – 2. (bővített) változat, 2011. január

2 megjegyzés :

  1. Szia Zsolt! Tudod a fotozz.hu -n már összefutottunk. Most néztem a blogod. Ha nem bánod a tiédet is felveszem a saját oldalam linktárába. Látom voltatok Királyerdőn sétálni. Nekünk Debreceni lévén az egyik leg fontosabb túra célpont. Jankuly Imit a Moha és Páfrányos srác pl. az általam vezettett túravezetői tanfolyamon végzett. Bár manapság már inkább csak szűk baráti körrel járjuk a hegyeket. Az egyik tanárom a felsőfokú tanfolyamon azt tanította hogy a jelzések a kirándulóknak valók akik csak ritkán járnak a természetbe, a túrista otthon érzi magát és a terep alapján térképpel jelzések nélkül is eligazodik. Egyébként azért néha nem jönnek a jelek rosszul de van hogy félre is viszik a túrázót az ész nélkül festett jelzések. A fakitermelés sem mindig kedvez a jelzéseket követni kívánó túristának. Ezért figyeljük a domborzatot is, az keveset változik! Szép túrákat kívánok neked, mint hasonszőrű embernek! Nézz szét zoli barátom oldalán is: www.bibircs.hu na és persze bár írtad hogy már nézegetted ott van az enyém is: http://hegyman.friweb.hu

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Köszönöm, hogy Te is átnéztél hozzám!
    Hát az átlag Magyar turistára nem mondhatnám, hogy pusztán csak a terepi jellegzetességek alapján odatalál ahova szeretne...
    Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, ezt látom a hegyekben itthon.
    Ezért is használják egyre többen GPS készülékeket nevetségesen egyszerűen követhető-vezethető útvonalak bejárásához is...
    Nekem még nincs, de úgy gondolom pl. Romániában vagy komolyabb nagyobb és tagoltabb hegységekben mint a hazaiak, azért nem árt!
    Bibircset már olvasgattam régebben is, hiszen népszerű, érdekes és szép blog, hasonlóan a tiedhez!!
    Túratársi üdvözlettel:
    Zsolt

    VálaszTörlés

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!