A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2012. február 6., hétfő

Tél - 2012. február

Nem nagyon szoktam otthoni - ház körüli híreket, fotókat közölni, de most kivételt teszek...
Ennek oka a néhány éve már nem tapasztalt havazás és hideg.
Bár lássuk be, ez nem lenne rendkívüli télen... Állandósult a -10 'C körüli hideg és a 30cm.-es hó. 
Mostanság viszont, hogy az átlag ember egyre jobban eltávolodik a természettől és az 
abban való szabad életmódtól, már nemigen kívánkozik a hidegbe senki. 
Így valamilyen módon ez az írás kapcsolódik az előző "Ítélet idő?? Ugyan már..." címűhöz. 
31-32 cm.-es hó
Az udvaron derékig érő hó




Utcakép

Fehérbe öltözött a ház környéke

7 megjegyzés :

  1. Nem semmi!Nálunk is -20 fok volt ma hajnalban..és hull a hó!!!Most is..kb jó 10 cm de már több is!
    Talán 15 cm..!

    VálaszTörlés
  2. Szépek a képeid ! Itt, Sukorón, hasonló a táj. Sok mázsa havat megmozgattam az elmúlt napokban, úttisztítás címén. Jól esett friss levegőn mozogni.Ez még az én koromban sem árt. Nem is tudom miért morognak az emberek.Ma már olyan jó meleg cipők, ruhák vannak, nem kell úgy fázni, mint mikor gyerekek voltunk.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Halihó Nomád! kösz, hogy első, az ilyenfajta humort érzékelő hozzászólója voltál születésekor halálra ítélt blogomnak. Eltüntettem az előző bejegyzésemet, blogomat meg vagy megszüntetem vagy átalakítom - már látom, hogy ha a barátságról mint a számomra oly fontos dologról akarok értekezni, annak nem ez a módja. A stílust egyébként egy francia filmvígjáték ihlette, amiben nagyon jól érvényesült az s és sz, meg egyéb betűcsere, de írásban mégse jön össze.
    További jó blogozást, ha nem számolom fel magam, visszatérek, de más néven szükséges, alkalmazkodni kell új kinézetű blogom stílusához. Ha van ötleted névre, előnyben részesülsz, mert nem győzöm dicsérni az olyan embert, aki a nap furcsaságát nem dobja félre, hanem a mélyére néz, mi is az valójában.

    VálaszTörlés
  5. Szia Nomád! tetszik a neved, a blogod, a hó meg a túrázások! emeséről találtalak meg...
    Tudod, mit? az emberek bár egy ideig eltávolodtak, mostanság egyre inkább újra próbálnak közeledni a természethez. Hidd el, sokkal többen vagyunk már, mint mondjuk tíz éve - nézz ki mondjuk a Normafához (már ha nincs túl messze) egy vasárnap délután, csak úgy nyüzsög ott mindenféle korosztály. Rengeteg fiatal szülőpár viszi nyakban, ölben, háton, kocsival tolva a kölkeit - hadd lássa az ifjúság, mennyi dolga lesz még...
    És jó, hogy van ez a blogod, meg a túraleírások fotókkal! sok tippet én ilyenekről merítek.
    Majd még jövök!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Szuliko!
      Van igazság abban amit írsz, bár egy kiruccanásnak a Normafához és a valódi természetközeli-pl.nomád-életmódnak nem sok köze van egymáshoz.
      Bár kezdetnek nem rossz...
      Amúgy kicsit messze lakok a Normafához. A fotóm és a nevem mellett rögtön megtalálod a lakhelyemet is.
      Gyere máskor is, szívesen látlak!

      Törlés
    2. Nomád, amiről te írsz, azt csak kevesen tudják megvalósítani, annak kell örülni, ami van:-) sokkal többen próbálnak kevés szabad idejükben kimenni, de látszik rajtuk, hogy legszívesebben mindig ott lennének.

      Törlés

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!