A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2012. február 21., kedd

Egy kis havas Bükki túra

2012. Február 14.

Ismét a Bükki köveket jöttünk koptatni.
Délután érkeztünk Miskolcra, hoztuk a vidéki élelmiszer ellátmányt az ismerőseinknek.
Aztán túraboltos vásárlás-szokás szerint.
Este egy kis városi séta a Diósgyőri vár környékén.
Diósgyőri vár














2012. Február 15.

Irány a hegy!
Reggel kisebb fajta hóvihar kerekedett a városban....
De azért persze elindulunk. Összetalálkozunk vagy 20 fő DTSK-hoz tartozó
túrázóval. Ők a Garadnába mennek. Mi meg felfele inkább.
600 méter felett kezdődik csak a hó, ott kb. 20 cm porhó fogadott minket.
Jó, hogy hoztuk a kamáslit-lábszárvédőt.
Aztán 700 méter felett erős-fagyos szél, hordja a havat rendesen.
Nem tudom, hány fok lehet így a szélben, de összefagyott a szempillám....
úgy kellett széttépegetni, ha pislogni akartam.
        

2 megjegyzés :

  1. Hát gratulálok!Mi is szoktuk"szeretgetni"ezeket a kis hóviharokat!Ebben van a vitamin..itt érzed azt hogy "befagy"...hmmm...de jó hogy voltatok..mi is voltunk hétvégén..egy hosszabb túrán...most más helyeket járunk be!!!...Klassz a fülvédős sapkád:)...T.nem volt morcos az idő miatt?SEBAJ..ezért vagytok "MENŐK"....

    VálaszTörlés
  2. Túrázáshoz és várakhoz még ajánlanám a Salgó várát és a Somoskői várat, a környéken rengeteg túraútvonal található a szép tájvédelmi körzetben, továbbá más érdekességek is, pl.: bazalt orgonák, Medves-fennsík, és a szlovák határ közelsége miatt az utazás bővíthető külföldre is :)

    A helyi szálloda honlapján rajta van az összes útvonal és programlehetőség, továbbá én már jártam arra, és különösebben készülni sem kell például térkép-vásárlással, stb., mert a hotelben lehet vásárolni, sőt ingyenes szóróanyagok is vannak, és a bátortalanabbak kérhetnek túravezetést is, és a leírások alapján pontosan ki tudja az ember választani, hogy mekkora túrát szeretne, félórástól az egynaposig, stb.

    Ajánlom figyelmedbe:
    http://www.medves.hu/belfoldi-utazasi-ajanlatok

    VálaszTörlés

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!